Iubirea in Ocean City

Cred ca vi se pare ciudat un pic titlul postului meu, dar in Ocean City e o iubire aparte. O iubire diferita.

In iunie te urci in avion, nestiind pe cine vei cunoaste acolo, ce te asteapta, ce fel de oameni. Odata ajuns acolo, incepi sa intri in contact cu multa lume dornica de socializare. Unii din ei se indragostesc. Exista mai multe tipare:

– 2 romani care stau in aceiasi casa, se vad se plac, locuiesc impreuna de la inceputul relatiei, pot sa vada daca merge sau nu. Au activitati casnice impreuna, incearca sa-si ia zile libere impreuna ca sa mearga la plaja. Cazul ideal e cand sunt din acelasi oras din Romania, relatia putand continua foarte usor, dar chiar daca sunt cativa kilometri distanta se rezolva, doar sunt din aceiasi tara. Acest timp de relatie este cea care rezista in timp, multe dintre ele ajungand la casatorii. Aici ca si o paranteza putem sa adaugam cuplurile care vin cuplate de acasa, tot acelasi tipar au, doar ca se cunosc mai bine.

-1 roman si 1 strain (rus, bulgar, sarb, ucrainean, turc): acestia se intalnesc la munca sau la party-uri. E interesant ca sunt culturi diferite, amandoi vorbesc o alta limba decat cea natala cu partenerul, e amuzant. Relatiile de tipul asta sunt mai mult pentru amuzament, foarte rar rezista in timp, poate doar o promisiune pentru vara viitoare, sau pentru o vizita fiecare in tara celuilalt.

-1 roman si 1 american: ei bine…asta e cazul cel mai fericit, ar spune unii. Asta e cazul care schimba vieti. Cei doi se cunosc la munca sau la party-uri. Americanilor le plac europencele, iar europencelor le plac americanii. (nu pentru viza, de ce va ganditi asa? :P) Cum e relatia asta? Raspuns: ca in filme. Americanii sunt exact asa ca in filmele americane, funny, drogati, pusi pe distractie, stiu sa surprinda o fata, au masina, au bani, au muschi, sunt frumosi. Singura problema e ca rad de europeni cand pronunta anumite cuvinte, dar ne admira cat suntem de smart (ei fiind uneori mai prostuti). Ce se intampla cu relatiile astea? Aici e cam complicat. Exista mai multe variante. Voi lua cazul in care fata e romanca si baiatul american. Fata prefera sa ramana cu el in SUA, nu se mai intoarce, fata se intoarce in Romania, americanul vine si o viziteaza si fata se duce din nou in SUA. In aceste cazuri se alege cu casatorii. Alte cazuri, cei doi mai tin legatura o vreme, mai vorbesc pe Skype, dar distanta e prea mare, sau cei doi rup tot legatura, si nu mai stiu unul de altul. Indiferent de caz, vietile amandorura se schimba: americanul vede ceva diferit (american girls are bitches ), iar romanca e fascinata de tot ce inseamna cultura americana.

– ultimul caz: 1 roman care are prietena/prieten acasa si-si traieste iubirea pe Skype, cu povesti interminabile si fusuri orare diferite, tristeti si mai putin fun la petreceri. In acest caz se poate incheia relatia, daca se intampla unul din cazurile de ma sus, sau romanul se intoarce acasa si reia relatia de unde a lasat-o, doar el putin schimbat.

Poate va intrebati pe care le-am trait eu. Pe primele 3. :)) Dar, cazul 3 m-a marcat cel mai tare. Acum stiu tot  despre un baiat american, stiu ce-i place, cum actioneaza, cum se comporta. Poate fi enervant uneori, dar trebuie doar inteles. La urma urmei Christian Grey e american. 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s