Studentii din Ocean City

Ocean City e acel loc din Statele Unite unde merg cei mai multi romani. Sute de romani sunt aici, cazati in diferite campusuri. E un loc bun de facut bani deoarece majoritatea studentilor au 2 joburi pentru ca au de unde alege. Joburile sunt diferite, de la server pana la bucatar sau vanzator in magazine. Studentii sunt cazati pe diferite strazi cel putin 40-50 in acelasi loc, de la Somerset pana la 126. In casele astea tot timpul este cate un party, iar vestea se raspandeste gura de la gura, pana ajunge la ultimul student din Ocean City. La party-uri nu vin doar romani ci si rusi, bulgari sau chiar americani. Americanii stiu sa faca show, ei sunt sufletul petrecerilor, numai ca ei pleaca pe la mijlocul lui august.  Studentii americani sunt foarte incantati de petrecerile americanilor, li se pare si lor ca sunt in alta tara. J)
Pentru cei pete 21 de ani, sunt si numeroase cluburi. Cel mai popular e Fagers-ul, mai ales lunea, iar Party  Block, miercurea (asta e mai european un pic fata de Fagers).
De obicei studentii din Ocean City dorm doar 3-4 ore pe noapte, muncesc 14-15 ore pe zi, uita ce zi a saptamnii este, doar cand aud ca toata lumea merge in Fagers isi dau seama ca e luni. Sunt bronzati ca merg destul de des pe la plaja, asta mai ales pe la inceput cand au ai multe zile libere. Pe la finalul verii ii poti vedea cu haine de firma sau telefoane sau laptopuri de ultima generatie cumparate cu mandrie din Delaware sau West Ocean City. Din cand in cand pe pagina lor de facebook pe langa numerosii noi prieteni, poti sa vezi si poze din excursiile pe care uneori le fac, mai ales Washington, New York sau Niagara.
Studentii din Ocean City unii din ei sunt fericiti, altii sunt dezamagiti si spun ca nu se vor mai intoarce niciodata. Dar cei care simt gustul acestui stil de viata vor reveni an de an, Ocean City fiind ca a doua casa pentru ei. Unii din ei isi gasesc si jumatate aici fie ea romanca, americanca, rusa sau bulgara. Tot jumatate este. J
La inceputul toamnei ii poti gasi prin cele mai mari campusuri din Romania: Cluj, Iasi, Bucuresti, Oradea, povestind colegilor betiile de aici, cati bani au facut, ce au vazut, compara totul cu America, inca mai au hainele de firma si telefoanele. La inceput vor fi deprimati, tanjind dupa viata din Ocean City, dar apoi vor vorbi cu entuziasm ori de cate ori vor avea ocazia, innebunindu-i pe prietenii lor.

Ce zici? Cat de tare e sa fii student in Ocean City?

Articol scris in august 2013.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s