Marketing American vazut de mine


M-am gandit sa va impartasesc cateva chestii care le-am observat in SUA in ceea ce priveste Marketingul. In primul rand la tv sunt niste reclame super… la noi le urasti cand apar la tv, le injuri, aici e o placere sa le privesti, toate au o poveste emotionanta de obicei. Oricum la cate produse sunt aici trebuie sa se diferentieze prin ceva. Cand intri in supermarket totul e colorat…toate sortimentele, toate chestiile…stai in fata raftului si nu stii ce sa faci…pe care sa-l cumperi…prima data te uiti la reducerea care ti-o face cu cardul pe care ca client fidel trebuie sa-l ai.:)) Trebuie sa faci economii si daca esti american…mai ales ca americanii mananca pana se sparg, pe asta merg banii lor.
De vreo o luna de zile lucrez si intr-un magazin pe boardwalk…unde sunt zeci de magazine, poate sute. Aici am invatat marketingul primar…de piata:)). Trebuie sa vinzi tricoul cu ceva imprimat pe el…de obicei mesaje haioase(americanii sunt inebunitii dupa mesajele astea ex: “If you think that i’m a bitch you should see my mom”, “Why the hell I have to press #1 for english”, “mommy you are fired, nana is here””Don’t bother me i’m crabby”) si multe altele, sau cele care sunt cu Ocean City. Se vand foarte bine si cele cu echipe de fotbal: Eagles, Yankees, Steelers, Red Sox, Philies. Replica care imi place cel mai mult, cand nu avem decat marime mare e “It will shrink a little bit=))it’s 100% cotton”, nu ca nu ar fi adevarat dar ma amuza sa tot zic replica asta la nesfarsit.:)) Ceea ce e clar ca la sfarsit de sezon trebuie sa faci reduceri si sa le pui afara ca sa le vada tot americanu, trebuie sa fii atent ce reduceri au si ceilalti de langa tine…si niciodata sa nu inchizi primu…tot timpul trebuie sa fie alt magazin inaintea ta.:))
Sunt asa multe lucruri pe care mai trebuie sa le invat, dar e si asta un inceput…trebuie sa pornesti de undeva. (inca o chestie de la hotel…oricat de nashpa ar fi hotelul, daca are vreo 6 papagali mari frumosi, care sa si vorbeasca, sigur vei avea guests;) )

 

Articol scris in august 2010.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s