Mi-am luat vizaaaa

Vinerea e o zi importanta pentru studentii care vor sa plece in SUA cu Work and Travel, este ziua cand au loc interviurile la Ambasada pentru obtinerea vizei. Acea zi de vineri, a fost pentru mine in data de 26 aprilie, si da mi-am luat viza, iar in 17 iunie imi voi lua zborul spre Washington, iar de acolo spre Ocean City.

Si totusi cum a fost la ambasada? Am pornit joi seara spre Bucuresti cu un autocar. Pe drum m-am intalnit cu alti 8 studenti care aveau acelasi scop ca si mine. 🙂 Drumul a fost destul de lung, dar stiam ca la finalul lui vom fi mai aproape de visul nostru ca niciodata.
Ajunsi in Gara de Nord, se punea problema cu ce ajugem in zona Baneasa. Cei de la agentie ne-au recomandat autobusul, dar noi eram in criza de timp, asa am ca am preferat taxi-ul. Costa doar 15 lei, dar pentru creduli, cum e si cazul meu poate sa ajunga si la 30 de lei. 😛 (m-am bagat la negocieri cu “rechinii” de pe acolo :))). In fine, am ajuns la Ambasada in cele din urma, iar acolo ne astepta o coada de studenti, si niste ofiteri care ne dadeau instructiuni: fara bagaj, telefonul inchis. Dupa ce am stat la coada, si am bifat ca am ajuns, am intrat in ambasada pentru control. Am avut o posetuta pe care mi-a controlat-o la sange, sa nu cumva sa am ceva compromitator. Pe urma am intrat intr-o alta cladire, unde era o sala de asteptare ca si in aeroport. Acolo mi s-au dat actele care au fost trimise de agentie cu o saptamana mai devreme, iar dupa ce au fost verificate, am primit un numar. Trebuia sa fim atenti la numar, pentru ca daca ratam, ne trimiteau inapoi la coada (si nu era una scurta, vreo 400). Prima data mi s-au luat amprentele, pe urma am stat sa citesc brosura cu drepturile mele si mi-am asteptat cuminte randul. Puteam sa aud cum dadeau ceilalti interviul. Intrebarile nu erau grele, gen ce studiezi, unde mergi in America, cine iti plateste excursia, ce o sa lucrezi.
Am ajuns si eu in cele din urma la interviu, pe care l-am trecut cu brio si mi-a dat actele inapoi, in afara de pasaport pe care il voi primi marti, impreuna cu viza. Apoi am iesit mult mai usor decat am intrat (la fel e si cu intrarea in SUA, intri greu, dar cand iesi nimeni nu te mai intreaba nimic).

Si gata, sunt cu viza luata, acuma e decis…plec. Mi-am luat si biletul de avion, acum au ramas doar detalii minore de planificat. Nu e chiar asa complicata plecarea asta pana la urma, totul tine de dorinta de a pleca, si putina nebunie. 🙂

 

Articol scris in aprilie 2013.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s